Stap 9: Elektronisch bouwbeslag

Lecot biedt elektronische oplossingen aan op en rond deuren, ramen en poorten. Elke oplossing kan op zichzelf of in combinatie met andere systemen gebruikt worden. Deze oplossingen worden in 5 grote categorieën opgedeeld:

  • Elektrische vergrendelingen
  • Toegangscontrole
  • Automatisering
  • Smarthome
  • Oplossingen op maat

Voor het vergrendelen van deuren zoeken wij de best passende oplossing uit ons breed assortiment:

Elektrische deuropeners worden voornamelijk toegepast als dagvergrendeling of waar de inbraakweerstand of het kromtrekken van de deur onbelangrijk is. Alle basisuitvoeringen van de 1x8 reeks van Eff-Eff zijn uit voorraad leverbaar. Ook leverbaar in Profix2 uitvoering.

Elektromagneten vinden hun toepassing meer als bijkomende vergrendeling - meestal in industriële omgevingen - of als vergrendelingselement bij vluchtdeursystemen. Deze worden voornamelijk in opbouw geplaatst.

Elektrische grendels worden meestal als bijkomende vergrendeling gebruikt, zelden als hoofdvergrendeling.

Buitendeuren worden uitgerust met elektrische meerpuntsloten. Deze sloten bestaan in heel veel uitvoeringen:

  • zelfvergrendelend of met motorische vergrendeling
  • motorisch of krukgestuurde ontgrendeling
  • met of zonder terugmelding
  • lange of korte voorplaat in verschillende uitvoeringen: F16, F20, F24, U24x6,...
  • voor enkele of dubbele deuren
  • al dan niet met paniekfunctie (E, B, D,...)

Zoals de naam hoge veiligheidssloten zegt, worden deze toegepast daar waar zeer hoge veiligheidseisen gesteld worden. Denk maar aan banken, juweliers, antiquairs, opslagplaatsen,... Omwille van de maatvoering kunnen deze sloten enkel in de grotere profieltypes of volblad-deuren ingebouwd worden.

Toegangscontrole is een manier om personen op de een of andere manier toegang te verlenen tot een lokaal, een gebouw of terrein door middel van een medium. Volgende toegangsmedia worden het meest gebruikt: code, badge, sleutelhanger, smartphone of zender. Biometrische toegangscontrole wordt minder toegepast.

Het is gebruikelijk dat men in een toegangscontrolesysteem kan instellen wanneer een gebruiker waar toegang krijgt. Achteraf kan men uitlezen wie/waar/wanneer toegang kreeg. Volgende producten kunnen achteraf gemakkelijk geplaatst worden op een bestaande deur, zonder kap of breekwerk.

Raamautomatisatie

Het automatiseren van ramen wordt RWA genoemd (Rook- en WarmteAfvoer). RWA heeft als doel lokalen te verluchten en/of te ontroken in geval van brand. Motoren voor verluchting functioneren meestal op 230 V AC. De RWA-motoren werken steeds op 24 V DC, want bij stroomuitval zal het ontrokingsysteem gegarandeerd verder functioneren via een noodstroomcentrale, uitgerust met batterijen. Voor het toepassen van RWA-systemen is het aangewezen eerst een prijsaanvraag te richten aan de binnendienst (vleugelafmetingen, plaats op en rond de raamvleugel, constructiemateriaal van het raam en draairichting, ... zijn belangrijke informatie)

  • Bovenlichtopeners
  • Schaaraandrijvingen
  • Kettingmotoren
  • Spindelmotoren
  • RWA-systemen
  • Noodstroomcentrale
  • Bedieningstoebehoren

Draai- en schuifdeurautomatisatie

Enkele of dubbele deur automatisch laten opendraaien via een stuurpuls (badge, drukknop, zender, codeklavier,...) kan met een draaideurassistent of een draaideurautomaat.
Draaideurautomaten zijn gemotoriseerde deurpompen en kunnen probleemloos op branddeuren geplaatst worden. Een draaideurassistent blijft daarentegen in de positie als
voor de stroomuitval of deze moet voorzien worden van noodbatterijen. Schuifdeuren sparen ruimte en zijn elegant en modern. Met automatische schuifdeuren kunnen de meest veelzijdige gebruikseisen in een gebouw gerealiseerd worden. Indien gewenst kan er met specifieke deurprofielen gewerkt worden, dus niet alleen met
profielen geleverd door onze fabrikanten. Wij staan in voor zowel distributie van de materialen, ondersteuning op de werf, plaatsen en in gebruikstelling van de draai- en/of schuifdeuren én de nazorg. Als u dit wenst, kunnen draai- of schuifdeurautomaten door onze dienst geplaatst worden na offerte en opmeting ter plaatse.

Meer info: protecta@lecot.be


Rolluikautomatisatie

Rolluiken tot een maximum gewicht van 180 kg voorzien van een achtkantige metalen as van 60 of 70 mm kunnen met een rolluikmotor uitgerust worden. Is het rolluik nog niet
voorzien van een metalen achtkantige as, dan zijn alle noodzakelijke materialen uit onze voorraad leverbaar:

Kit rolluikmotor met:

  • Mechanisch instelbare eindlopen
  • Elektronisch instelbare eindlopen en ingebouwde ontvanger

Accessoires:

  • Motorsteunen, adaptiesets, achtkantige assen, rollagers, ophangeveren,...
  • Schakelaars, klokken,...
  • Zenders, ontvangers, codeklavier,...

Het kloppend hart van een Smart Home is meestal een centrale sturing. Deze zorgt ervoor dat alles met elkaar communiceert. Het is het "commandocentrum" van waaruit
de bewoner alle eisen en wensen programeert en uitstuurt. Eenvoudig te installeren en zeer gebruiksvriendelijk om dus. En het is heel eenvoudig nieuwe "slimme" producten toe te voegen. De centrale "praat" met smartphones, tablets en computers. De centrale is meestal compatibel of uitbreidbaar via verschillende communicatietechnologieën. Men kan ook starten door eenvoudige systemen aan de woning toe te voegen. Deze systemen zijn soms compatibel met een centrale sturing.

Afhankelijk van de wensen van de eindklant, kan geopteerd worden voor een combinatie van één of meerdere systemen om zo tot de best passende oplossing te komen. Daarom dient men de eindklant eerst te bevragen vooraleer men een oplossing kan aanbieden.

Neem gerust contact op met de afdeling R&D of Protecta voor de nodige uitleg en/of begeleiding van een project of toepassing.

Mail naar access@lecot.be

Klik hier om te weten hoe je een lijst importeert in de functie 'Mijn lijsten'.


Ontdek de andere stappen...

© Lecot 2024