Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Binnen ons bedrijf zijn wij ervan overtuigd dat het naleven van de strengste normen inzake ethiek en verantwoordelijkheid niet optioneel is, maar de enige manier is om in de zakenwereld van vandaag succesvol te zijn. Onze diepgaande toewijding aan ethische bedrijfsvoering en naleving van wet- en regelgeving bepaalt hoe wij met onze werknemers, belanghebbenden en klanten omgaan. 

Onze impact op het milieu proberen wij te minimaliseren door in te zetten op hernieuwbare energie, waterzuivering, recyclage en een bosbouwprogramma i.f.v. onze doelstelling om CO2-neutraal te worden.

Dermatologisch gecertificeerd handschoenen

Al onze handschoenen zijn dermatologisch gecertificeerd door de Skin Health Alliance en worden eerst nog gewassen voordat ze worden verpakt zodat ze gegarandeerd “fris uit de verpakking” komen, in overeenstemming met de norm van Oeko-Tex®. Alle stoffen die worden gebruikt bij de productie van onze handschoenen, voldoen aan de REACH-verordening en geen enkel product bevat SVHC.

Onafhankelijk geauditeerd

Om daad bij het woord te voegen werd ATG lid bij SEDEX en hebben met succes de SMETA doorlopen. Dit houdt in dat ATG onafhankelijk geauditeerd wordt door SGS op 4 pijlers: arbeidsnormen, gezondheid en veiligheid, milieu en bedrijfsethiek. Alle vier de pijlers houden rekening met wettelijke voorschriften, internationale normen en goede praktijken. Daarnaast behaalde ATG meerdere ISO standaarden waaronder ISO 45001, ISO 26000, ISO 14001 en ISO 9001.


© Lecot 2023