ARLU XPERTA 

Xperta, de volgende revolutionaire stap in schuifdeurbeslag

ARLU® is specialist in schuifdeursystemen. Als pionier zetten ze ontwikkeling en verbetering altijd voorop. Met Xperta zet ARLU de volgende stap in zijn missie om het verschil te maken in elk interieur. De producten en oplossingen evolueren mee op maat van de uitdagende internationale beslagmarkt, met heel wat voordelen voor vakman, architect en eindklant. De dubbelwerkende geruisloze softclose, stille wielen en compacte ophangingen, zijn slechts enkele voorbeelden uit het nieuwe assortiment.

Xperta is beschikbaar voor verschillende types schuifdeuren. Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden hieronder!

Waarom kiezen voor Xperta?

 • Dubbelwerkende softclose voor het zacht openen en sluiten van deuren. De compacte vorm maakt deze techniek toepasbaar bij uiterst smalle deuren vanaf 600 mm breed.
 • Minimale rolweerstand en maximale geluidsdemping dankzij loopwielen met een hard loopvlak en een zachte kern.
 • Universeel afdek- en loopprofiel voor elke bouwsituatie. Snelle montage dankzij unieke montageclips.
 • Universele glasklem voor glas van 8, 10 en 12 mm dikte.

Voordelen?

 • Bruikbaar in combinatie met zowel houten als glazen deurpanelen
 • Universele oplossing voor schuifdeuren tot 100 kg
 • Beschikbaar in een variant voor symmetrische of telescopische deuren
 • Makkelijk te installeren
Arlu XpertaArlu Xperta

Wat maakt Xperta uniek?

Innovatieve technologieën

 • Dubbelwerkende geruisloze softclose
 • Uiterst stille wielen
 • Modulaire profielcombinaties
 • Vlotte compacte ophangingen
 • Beschikbaar in zwarte & witte poederlak of grijze anodisatie 

Makkelijk te plaasten schuifdeur

Bij complexe montagesituaties maakt de ESSI®-module het mogelijk om alle componenten in het profiel te monteren en vervangen zodat de installatie probleemloos en makkelijk verloopt zonder dat demontage nodig is.

Uniek loopprofiel

Het Xperta loopprofiel heeft een bijzondere vorm met afgeschuinde zijkanten voor een vlotte beweging van de rollen. De geanodiseerde uitvoering garandeert een geruisloze werking.

Dubbelwerkende softclose

Zorgt voor het zacht en veilig openen en sluiten van de deur. Het systeem wordt via een kantelbeweging snel aan de voorziene rol gehaakt en kan deur in beide richtingen afremmen. De softclose kan al toegepast worden bij uiterst smalle deuren (vanaf 600 mm deurbreedte).

Compacte ophanging mogelijk

Xperta is beschikbaar bij een compacte ophanging. Hier wordt de gleuf tussen de deur en het profiel herleid tot minimum 4 mm. 

Universeel afdekprofiel

Bij niet compacte ophanging wordt er een universeel afdekprofiel gebruikt voor muur -en plafondmontage. De kunststof klikstukken van het afdekprofiel garanderen een goede klik tussen alle soorten afwerking op de profielen.

Xperta, de universele oplossing voor houten en glazen deuren tot 100 kg

Het unieke loopprofiel en de geruisloze rolwagens garanderen samen een optimale beweging van elke schuifdeur. Het afremmen gebeurt door een sterkte inox stopper of een zeer stille dubbelwerkende softclose.

Voortaan kunnen houten deuren vanaf 600 mm voorzien worden van deze compacte dubbelwerkende softclose. Alles zit verwerkt in een universeel loopprofiel dat direct aan het plafond kan gemonteerd worden of via een muurprofiel zeer slank aan de muur kan verbonden worden.

Een universele glasklem draagt de 8,10 of 12 mm glaspanelen en wordt verborgen achter zijn afdekprofiel met afsluitstukken. 

Xperta voor plafondinbouw

De Xperta invisible is de oplossing voor kamerhoge toepassingen waarbij het profiel naadloos wordt weggewerkt in een vals plafond. Het profiel kan standaard afgewerkt worden met een gipsplaat of dankzij het optionele afdekprofiel ook gecombineerd worden met systeem- en spanplafonds. Dankzij compacte ophanging wordt de speling tussen de deur en het plafond beperkt tot minimum 4 mm voor een uiterst strakke afwerking.

Symmetrische deuren

Xperta hout is ook beschikbaar in symmetrische opstelling. Zo kan je twee deuren gelijktijdig open of dicht doen. Dit is ideaal om bredere doorgangen esthetisch en ergonomisch af te sluiten.

Telescopische deuren

Dankzij het telescopisch systeem is het perfect mogelijk woonruimtes af te scheiden door twee of drie deurpanelen. Het Xperta schuifdeurbeslag zorgt ervoor dat je de deuren in één vloeiende beweging kan openen.

Eenvoudige en vlotte montage

Xperta kan makkelijk gemonteerd worden met het bijhorende muur- en afdekprofiel of met het loopprofiel rechtstreeks tegen het plafond. Het Xperta invisible loopprofiel maakt een nog strakkere afwerking in een verlaagd plafond, systeemplafond of spanplafond mogelijk.

Ben je benieuwd? Deze installatievideo legt het je stapsgewijs uit.

Heb je vragen? Wil je een bezoekje van één van onze interieurexperten? Contacteer ons vrijblijvend via interieur@lecot.be.

© Lecot 2024