Zo ben je voorbereid op de winter, van thuis tot op de werf


Voorkomen is beter dan genezen, hou je werf toegankelijk en veilig

Hou (toegangs)wegen open en vrij van sneeuw. Controleer iedere dag de staat van de toegangswegen en voorkom de ophoping van sneeuw en ijzel of plaats een knipperlicht op gevaarlijke plaatsen.

Strooi op regelmatige basis zout zodat de wegen niet glad worden en er minder risico is op ongelukken. Daarnaast kan je ook zand op de weg strooien. Het licht wordt minder weerkaatst en voertuigen hebben een betere grip op de weg. Handige tip toch?

 1. 999000002_Foto_01.jpg
  Strooizout - ZOUTMAN 25kg
  Stockartikel
 2. 605092009_foto_01.eps
  Sneeuwschop - POLET 347000D
  Stockartikel
 3. A50650552_foto_01.eps
  Knipperlicht - NISSEN
  Stockartikel

Misschien geen knisperend kampvuur, maar wel een heteluchtkanon

Op de werf moet het waarschijnlijk niet zo gezellig zijn, maar wel aangenaam om te werken. Met een heteluchtkanon kan je snel ruimtes verwarmen.

Ideaal op de werf tijdens de gure wintermaanden. Maar welk verwarmingstoestel kies je nu best?

Elektrische kachel

Een elektrische luchtverhitter is de beste oplossing om kleinere, afgesloten ruimtes op te warmen. Een extra voordeel hierbij is dat er ook geen schadelijke stoffen uitgestoten worden.

Gaskanon

Een grotere ruimte verwarmen op een energie-efficiënte manier? Dan gebruik je best een gaskanon. Een van de belangrijkste eigenschappen van een gaskanon is dat deze wordt aangesloten op een externe gasfles. Alle energie wordt direct omgezet in warmte.

Heteluchtkanon op diesel

In open ruimtes of grote ruimtes met voldoende ventilatie kan je een heteluchtkanon gebruiken op diesel. In tegenstelling tot een gaskanon, hebben deze toestellen een eigen brandstoftank. Opnieuw ook met een zeer hoog rendement, aangezien alle energie ook onmiddellijk omgezet wordt in warmte.

Infraroodstraler

Een koude ruimte opwarmen zonder een voelbare luchtstroom? Dan is een infraroodstraler de ideale oplossing. Een infraroodstraler heeft ook een eigen brandstoftank. De brandstof wordt verbrand en via ingenieuze weg omgezet in infrarode straling. Deze ruimte dient wel goed geventileerd te worden.

Elektrische verwarming - MASTER B3EPB
Elektrische verwarming - Master B3ECA
Gaskanon/luchtverhitter - MASTER BLP53M
Heteluchtkanon - MASTER B70D
Heteluchtkanon - MASTER B150D
Infraroodstraler - MASTER XL61

Hou ook je watertoevoer vorstvrij

Een sneeuwvrije en ijsvrije werf zorgt voor een vlotte toegang en een veiligere omgeving, maar ook je watertoevoer is belangrijk.

Hou je leidingen vorstvrij met het handige snoer van GSV.

© Lecot 2024