Zo ben je voorbereid op de winter, van thuis tot op de werf


Controleer het dak en de goten

Een goede afwatering is één van de manieren om een huis voor te bereiden op de winter. Controleer de daken en dakgoten op schade en herstel indien nodig. Als water en sneeuw snel kunnen wegstromen, kunnen verdere problemen voorkomen worden.

Hou ook rekening met de kelder

Voorkom water- en vorstschade in de kelder. Behandel de muren met de juiste producten en voorkom schimmelvorming, barsten en afbrokkelende stenen.

Van thuis naar de werf, zo snel én veilig mogelijk

Onze winterkit van Marly zorgt ervoor dat je snel en veilig kan vertrekken na een stevige nachtvorst. Gedaan met minutenlang staan krabben en de bestelwagen onnodig lang te laten "voorverwarmen".

De winterkit bevat:

  • Ruitensproeimiddel (5 l), klaar voor gebruik tot -20°C
  • Window De-icer (500 ml)  om de ruiten snel te ontdooien, maar kan ook gebruikt worden voor sloten en deuren
  • En last but not least, een handige krabber

En hou roest weg...

De dikke waterbestendige formule druppelt niet en loopt niet uit. Het blijft dus waar het is aangebracht ongeacht de weersomstandigheden. Werkt uitstekend bij metaal-op-metaal mechanismen of componenten die niet regelmatig gesmeerd kunnen worden of die zich met name buiten bevinden. Het is ideaal voor gebruik op bijvoorbeeld trekhaken, scharnieren van autoportieren en lagers. Het is ook zeer geschikt voor tuingereedschap en zorgt ervoor dat ze seizoen na seizoen goed blijven werken.

WD-40 Specialist wit lithium spuitvet is bestand tegen temperaturen van -18°C tot +145°C

Gebruik WD-40 Specialist Wit Lithuim Spuitvet voor:

  • Smeren van motor-scharnierpunten, remmen en tandwielen
  • Smeren van rupsbanden en geleiders
  • Onderhouden kabels, kettingen, grendels en schanieren
  • Algemene bescherming tegen roest en slijtage

Bescherming tegen CO-vergiftiging 

Op tijd gewaarschuwd: bescherm jezelf en jouw gezin tegen levensbedreigende koolmonoxidevergiftiging met deze koolmonoxidemelder met 85 decibel alarm.

  • Voor de detectie van CO in particuliere huishoudens
  • Display met indicatie van de CO-concentratie
  • Akoestische en optische alarmering

Bescherming tegen brand

Lecot biedt een assortiment rookmelders die op betrouwbare wijze waarschuwen bij gevaarlijke rookontwikkeling. Daarnaast zijn er ook aanvullende producten verkrijgbaar om de (brand)veiligheid in uw woning te verbeteren.

Bewaar sleutels op een veilige plaats

Onze KeyGarage™ 787 Smart-BT voor wandmontage is een geweldige manier om tijdelijk en flexibel tot 20 sleutels, drie autosleutels of 30 plastic pasjes/kaarten te verstrekken aan verschillende groepen mensen. Via de app kan je een cijfercode van zes cijfers  genereren om verdere personen zonder smartphone toegang te geven.

© Lecot 2023